گشت رصدی کویر مصر
انجمن نجوم شب افروز در نظر دارد برنامه ای تحت عنوان گشت رصدی در تاریخ ۱۷ تا ۱۹ شهریور ۹۵ در کویر مصر واقع در استان اصفهان برگزار نماید که اطلاعات این برنامه به شرح زیر می باشد.
متاسفانه مطلبی برای نمایش یافت نشد.
انجمن نجوم شب افروز در نظر دارد برنامه ای تحت عنوان گشت رصدی در تاریخ ۱۷ تا ۱۹ شهریور ۹۵ در کویر مصر واقع در استان اصفهان برگزار نماید که اطلاعات این برنامه به شرح زیر می باشد.
روز جهانی نجوم امسال برای اولین بار در فرهنگسرای خاوران در روز پنج شنبه مورخ 23 اردیبهشت ماه برگزار گردید، این مراسم در قالب غرفه هایی با موضوعات گوناگون به منظور ترویج و آموزش علم نجوم برپا شد و توانست در جهت احیا این علم در منطقه ۱۵ تهران اقدامی انجام دهد که خوشبختانه با استقبال مردم و مسئولین مواجه گردید.
ضمن تشکر از فرهنگسرای خاوران، سازمان فضایی ایران، موسسه آسمان شب، ماهنامه نجومی ساروس و گروه نجوم فوبوس که در برگزاری هر چه بهتر این مراسم ما را یاری نمودند توجه شما را به گزارش تصویری که در ادامه این مطلب آمده است جلب می نمایم.
هر ساله در سراسر دنیا، منجمان آماتور در روزی تحت عنوان روز جهانی نجوم، به همراه تلسکوپ و دیگر وسایل خود به میان مردم میآیند و با برگزاری برنامههای متنوع به ترویج و آموزش علم ستارهشناسی میپردازند، که هدف از برگزاری این مراسم ایجاد رابطهای نزدیک میان مردم و علم ستارهشناسی است. پس از آن که روز جهانی نجوم اولین بار توسط داگ برگر در سال ۱۹۷۳ برگزار گردید، زمان این مراسم در نزدیکترین روز به تربیعِ اولِ بین ماههای آوریل و مِی (اردیبهشت ماه) تعیین شد و از آن روز تا به حال در بیش از ۵۰ کشور این مراسم برپا میشود.
بزرگداشت شب یوری روز پنج شنبه در فضای پارک اندیشه برگزار گردید.این برنامه که به منظور آشنایی بیشتر مردم با علم نجوم و همچنین معرفی نخستین فضانورد به فضا بود برگزار شد که میتوان به برنامه هایی همچون ایستگاه وزن در منظومه ی شمسی، معرفی کتاب های نجومی، آموزش روش های جهت یابی، اوریگامی نجوم، ایستگاه بلوتوث و پرسش و پاسخ در زمینه ی نجوم اشاره کرد.
شب یوری نام جشنی بینالمللی است که در ۱۲ آوریل هر سال در کشورهای مختلف برگزار میشود. این جشن برای بزرگداشت دو رخداد بزرگ و مجزا از هم در عرصه فضانوردی برگزار میشود. دلیل اول، بخاطر ورود یوری گاگارین به فضا در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱ است که وی نخستین انسانی بود که وارد فضا شد و در مدت ۱۰۸ دقیقه مدار زمین را یک دور بطور کامل پیمود. دلیل دوم بخاطر پرتاب نخستین شاتل فضایی به فضا(استیاس-۱) در ۲۱ آوریل ۱۹۸۱ میباشد.