logo nahayi

مشاهده تولد یک سیاره بیگانه

www.shabafruz.ir مشاهده تولد یک سیاره بیگانه

یک سیاره در فاصله ۴۵۰ سال نوری از ما پیدا شده است، اما مسئله مهم توجه به چگونگی جمع آوری ماده توسط سیاره و رشد آن می تواند به برخی از بزرگترین مسائل مربوط به چگونگی تشکیل منظومه شمسی پاسخ دهد. از زمان قدیم اطلاعات انسان ها در مورد چگونگی شکل گیری سیارات در منظومه شمسی بر اساس حدس و گمان بوده است. امروزه ستاره شناسان شواهدی از یک سیاره در حال تولد را اعلام کردند که می تواند ما را یک گام به درک فرایند شکل گیری سیاره ها به دور ستاره های دیگر نزدیک تر کند.
 
این سیاره بیگانه، به نام "B LkCa 15" به دور یک ستاره که در فاصله ۴۵۰ سال نوری از ما وجود دارد در حال چرخش است و به نظر می رسد در راه شکل گیری یک جهانی شبیه به جهان مشتری است. "این اولین تشخیص مسلم یک سیاره روند شکل گیری است – که آن را "protoplanet" نامیده اند – کیت فولت از دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا می گوید:من در روند تحقیقاتم یک تصویر دیجیتال از "B LkCa 15" را در حال درخشیدن در نوری از گاز هیدروژن فوق العاده گرم گرفته ام که پیش بینی های تئوری تشکیل سیاره ها را تایید می کند.

تصاویر با استفاده از اپتیک تطبیقی را برای رفع خم شدن نور هنگام عبور از اتمسفر زمین دقیق تر گرفته شده اند. سیستم استفاده از اپتیک تطبیقی ماژلان برای اولین بار در تلسکوپ با یک دوربین نور مرئی در پشت آن قادر به تصویر برداری در H-آلفا است و قطعا یک روش جذاب برای شکار سیاره های آتی خواهد بود.

تیم نظارت تحقیقات خود را برای درک بهتر روند شکل گیری سیاره و بررسی اثر انگشت آن را بر روی دیسک متحرک ادامه خواهند داد. اگر این سیاره مسئول شکاف در دیسک است، ممکن است که حفره های مشابه در قسمت های دیگر دیسک نیز نشانه ای از سیارات در حال توسعه باشند.

تاریخ انتشار خبر: چهار شنبه ۲۷آبان ۱۳۹۴
مترجم : مهران باباپور
منبع : Astronomy